Related Posts with Thumbnails

Monday, March 23, 2009

Nota MyGfl yang terselamat....

Assalamualaikum..

Seperti yang kita ketahui, website myGfl dah takde.. so, nota-nota kat situ pun takde juga.. TAPI saya cuma ada empat nota dalam simpanan saya iaitu

Sila Klik untuk download files.

*** Saya dah tukar file hosting site ke media fire. so, bolehlah kak semua download files tu. Terima kasih ME kerana beritahu.

24 comments:

Ainul Wednesday, July 29, 2009 8:46:00 PM  

Assalamualaikum

Saya baru download Panduan Menjahit Baju Kebaya melalui link di atas. Manual ini amat berguna untuk panduan saya kerana saya kini sedang bermastautin di Pakistan dan ingin menjahit baju kebaya utk lebaran kelak. Saya terpaksa jahit sendiri sebab tiada baju contoh untuk hantar pada tukang jahit di sini.

Saya ingin meminta pertologan puan berkenaan panduan menjahit baju kebaya yang baru saya download. Saya dapati, muka surat 24 adalah ulangan muka surat 14. Saya rasa muka surat 24 itu sepatutnya terdapat gambarajah pola bahagian belakang, depan dan lapik untuk kebaya kerana keterangan berkenaan pola terdapat pada muka surat seterusnya tetapi tiada gambarajah untuk memahami keterangan tersebut.

Saya berharap puan mempunyai gambarajah pola yang saya maksudkan di atas dan memohon agar puan dapat berkongsi pola tersebut. Bantuan puan amatlah saya harapkan

Terima kasih

Wassalam
Ainul

ME Tuesday, August 25, 2009 5:48:00 PM  

link tu akan link pada 4share, 4 share pula link pada scribd...di scribd pula xboleh download..

hurmmm..

;-(

Anonymous Wednesday, January 20, 2010 3:39:00 PM  

saya ada download cara jahit baju melayu tu tapi ada problem skit kat topik 5- merajah dan menggunting pola sebab garisan merah yang disebutkan takde pon... camna ek..

Solehah Monday, January 25, 2010 9:18:00 AM  

Semua nota ni dihasilkan oleh mygfl.. Saya tak tahu bagaimana untuk membetulkan nota ni. harap maaf.

Efa Arieyfa Thursday, August 19, 2010 10:35:00 AM  

salam. kak solehah, sy try nk download baju melayu cekak musang (BMCM), tp xleh download, katenye file invalid atau dh kene padam. sy bhrp sgt akak leh bg sy link baru tuk download BMCM... x pun akak tolong la emel kt sy yer, ariey.fa055@gmail.com.. TQ

Solehah Friday, August 20, 2010 10:26:00 AM  

To Efa,

Saya dah emailkan.

Efa Arieyfa Saturday, August 21, 2010 8:52:00 AM  

terima kasih akak =)

Anonymous Wednesday, September 01, 2010 10:28:00 AM  

Shamshah-terima kasih banyak2 di atas nota yang dikongsi. amat mudah untuk di fahami. minta izin untuk dipanjangkan kepada kawan2 yang lain. terima kasih

Anonymous Sunday, January 23, 2011 6:05:00 PM  

SALAM..KAK SAYA CUBA DOWNLOAD NOTA BAJU MELAYU..TP XBOLEH..SAYA HARAP SGT AKAK DPT EMAIL NOTA TERSEBUT PADA EMAIL SAYA EZAI_2710@YMAIL.COM..

Anonymous Wednesday, January 26, 2011 8:59:00 AM  

Salam kak..bleh x email kat saya sume nota myGfl tu.email sy aajayusof@yahoo.com.terima kasih

Siti Nurarliza Wednesday, March 02, 2011 1:50:00 PM  

Salam dik...

Akak minat dengan blog ni.dan dan save nota yg ada untuk dibuat rujukan. tapi kan...bleh x adik emailkan pada akak jugak nota untuk jahit blouse n kebaya pada email akak.

sitinurarliza@gmail.com

terima kasih atas semua perkongsian ilmu....

Anonymous Tuesday, March 08, 2011 8:53:00 AM  

assalamualaikum sis...sy pun xdpt nak dwnload..klu sis sudi,tlg emailkan panduan menjahit blaus kt email sy.pinkitty82@gmail.com...,may ALLAH bless u,tqvvvm...wassalam.

laila Wednesday, April 06, 2011 11:47:00 PM  

salam. saya tak dpt download la. boleh akak tolong emelkan semua nota kecuali baju melayu ke lailatulazrena@hotmail.com.

saya ada terjumpa link utk download nota baju kurung tradisional tapi saya tak boleh bukak (http://www.ziddu.com/download/9762811/MariBelajarMenjahit1BajuKurungTradisional.doc.html). kalau baju kurung biasa (tradisional) ni saya rujuk baju melayu dan kurung pesak gantung (kain) boleh ke?

terima kasih banyak2 atas pertolongan akak.

Azida Saturday, April 09, 2011 6:23:00 AM  

Asalamualaikum.

Akak ada cuba download nota panduan menjahit blous wanita tapi tak dapat.

Boleh Solehah tolong emailkan pada akak hjazida@yahoo.com

Terimakasih banyak atas budibaik Solehah. Hanya Allah jua yang membalasnya.

Anonymous Wednesday, May 04, 2011 10:29:00 AM  

akum solehah, terima kasih ya sbb bg kebenaran tuk download nota2 trsbt, dgn nota tu saya dpt byk ilmu ttg jahitan, saya ni stkt kurung biasa tu leh lah tupun mak yg ajar, skrg ni byk ilmu yg kita leh dpt drpd kemudahan teknologi kan, dgn nota2 ni bleh lah saya try buat baju utk ank2 plak, skali lg terima kasih yg tak t'hingga.....

TnZ Tuesday, June 21, 2011 1:08:00 PM  

dulu i pernah download sume nota buat baju..................
tp x tau letak mana2..mcm dh x dpt nk trace...sedey myGFL dh xd

Anonymous Friday, August 12, 2011 9:04:00 AM  

salam..boleh tak tolong emailkan smua nota myGFL ke email sy?blacklinez_399@yahoo.com
Terima kasih krn sudi berkongsi ilmu.Semoga ALLAH memberkati anda.

naisma Wednesday, February 15, 2012 10:09:00 AM  

assalammualaikum.
saya cuma nak inform yg saya ada download 2 link di atas iaitu panduan menjahit blaus dan seluar. terima kasih krn m'bolehkan saya download secara percuma.

Tutorial Menjahit Manik Friday, February 17, 2012 10:31:00 PM  

Tutorial Menjahit yang sangat berguna. Semoga anda dirahmati Allah.

Kalau ada masa layari
Http://sewing.eningcollection.com/
untuk belajar menjahit manik dan menjahit pakaian.

Terima Kasih.

Anonymous Saturday, March 17, 2012 5:20:00 PM  

Assalammulaikum wbt...saya dah download nota baju melayu cekak musang...saya dapati ada satu bhgn yg kurang jelas@tdk diterangkan pd bhg seluar belakang...conth label k.J.I..diharap ada sesiapa yg boleh menerangkan bhg tersebut..

nursuezlyanna Monday, June 18, 2012 4:01:00 PM  

Assalamualaikum adik solehah.. kakak dari kota kinabalu. kakak sangat berminat dengan panduan menjahit yg adik berikan di sini. kakak mohon untuk download dan nota2 adik.
terima kasih banyak, semoga Allah SWT merahmati adik dan keluarga..

Anonymous Friday, September 14, 2012 7:00:00 PM  

Assalamualaikum kak,
Akak ada nota jahit Cheongsam mygfl punya tu tak?. Kalau ada sila emel saya di djmca07 at yahoo dot com. Setakat ini belum jumpa lagi nota yg sebaik terbitan mygfl tu. Thank u in advance. From siti

mustika Thursday, October 25, 2012 1:13:00 PM  

mintak izin download panduan2 menjahit di atas untuk sy cuba2 belajar menjahit... terima kasih

Anonymous Saturday, April 23, 2016 4:38:00 AM  

Assalam solehah...sy xdpt download semua nota tu..
Boleh emelkan kpd sy miraclerabita@gmail.com
Terima kaseh banyk2..
Br semangat nk belajar jahit..huhuhu

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP