Related Posts with Thumbnails

Thursday, September 04, 2014

Mygfl

Assalamualaikum,

Ramai yang bertanya bagaimana nak mendaftar dengan MyGfl. Dukacita dimaklumkan bahawa MyGfl sudah lama tiada. Nota-nota MyGfl yang ada pun ada yang sempat didownload oleh saya dulu. Marilah kita berdoa semoga MyGfl diwujudkan semula.

Tuesday, July 15, 2014

NV950e dan 3034d

Assalamualaikum,

Lama sudah tidak update post di blog sebatang jarum emas ini. Apa perkembangan terbaru saya? Aktiviti menjahit kurang, maklumlah sudah tak ambil tempahan seperti sebelum kahwin dulu. Tetapi minat masih tinggi cuma komitmen membatasi.Baru-baru ini, Alhamdulillah syukur kepada Allah, saya telah membeli mesin jahit Brother NV950 dan 3034d (jahit tepi). Memang satu keputusan yang agak sukar bagi saya memandangkan sebelum ini saya tak pernah berangan untuk memiliki mesin jahit sulam. Tiba-tiba saja peluang itu datang dengan tiba-tiba.

Ini dia NV950, saya belum habis godeh lagi mesin ni, so tak boleh nak cerita banyak. InshaAllah bila godeh nanti saya update.



Ini pula 3034d, Alhamdulillah mesin ni memang best.boleh jahit tepi biasa dan tepi halus. Jahit tepi halus tanpa perlu menukar tapak. Hanya perlu tukar setting dan tanggalkan satu besi berbentuk L and then you are good to go. Oleh kerana mesin ni portable, jangan pula berharap ianya laju seperti mesin industri.





Sekian dulu.

Sunday, April 06, 2014

Terima kasih... Promosi untuk semua

Assalamualaikum,

Lama sudah saya menyepi. Belum ada projek baru, cuma ada projek lama yang belum siap..Tak sangka blog Sebatang jarum emas sudah lebih 7 tahun berada di alam maya. Terima kasih kepada pengunjung blog yang sudi hadir membaca coretan di blog ini. Saya ada satu promosi yang ingin saya kongsikan kepada anda semua. Perkara yang baik haruslah dihebahkan, kan?

Seorang yang saya kenali telah menceritakan kepada saya perihal air yang kita minum hari ini. Tahukah anda bahawa apa yang diucapkan itu memeranjatkan diri ini? Dia telah menceritakan kepada saya bahawa air paip yang menjadi sumber kehidupan kita semua adalah salah satu penyebab penyakit kronik. Ini contoh yang diberikan kepada saya.

Baik, kita semua sedia maklum beginilah keadaan sungai di negara kita.



 SETUJU?? Ok.. Seterusnya, Inilah keadaan paip dan tangki di rumah kita. Ada tikus mati ke.... Ada brani nak buka tengok??


Ya, Saya tahu memang menggelikan dan meloyakan tekak anda. Agak-agak cawan yang perempuan dalam surat khabar tu pegang yang macam kopi tu.... nak minum tak? Tengok yang ni pulak..



 Perghhhh! Kaw kaw punya karat.

  

Nampak tak macam mana kesiannya buah pinggang kita bila kena air macam ni.... Dia cerita pada saya pernah ada orang yang selalu minum air kotor begini bila dibelah buah pinggangnya, penuh dengan karat! Belum lagi orang yang selalu minum air gas, warna-warni buah pinggangnya. (Awas penggemar air gas)

Mungkin anda berfikir bahawa lepas masak air tu matilah semua bakteria. Tak. Salah. Wrong. Tet. Air masak seriously lebih bahaya daripada air yang tak masak. Kerana


 Nampak tak?



See what i see?

Jangan panik. Bertenang. Air paip yang sama seperti andalah yang saya minum sampai dah tua macam ni. Tu yang bagi mudarat pada badan. Manusia sebaiknya harus meminum 2.5 - 3 liter air sehari kerana 70% badan kita adalah air.  Bayangkanlah seandainya kita minum 3 Liter sehari air karat, kotor dan macam-macam lagi, apa jadi pada semua organ dalam badan kita? Kesian kan.

Alhamdulillah, dia yang memberikan kesedaran tentang air kepada saya telah membuatkan saya membeli sebuah mesin penapis air jenama Coway. Saya tertanya jugak tak boleh ke saya beli jenama lain kenapa kena Coway? Dia kata mesin Coway adalah jenama no 1 di Asia dan Korea serta dapat banyak pengiktirafan antarabangsa selain mendapat sijil halal dan ini yang penting "Anda guna, kami jaga". Itu konsep coway katanya. Maksudnya di sini, kita tak perlu servis mesin-mesin sendiri, orang coway yang akan datang servis 2 bulan sekali. Mudahlah bagi saya macam tu. Tak perlu saya melilau nak cari orang servis. btol? Tahukah anda hanya jenama coway sahaja yang menyediakan servis untuk maintenance. Jenama tidak ada servis mainntenance dari pihak syarikat. Pandai-pandailah cari sendiri.

Ini mesin penapis air yang saya beli. Model Mach.


 Sesiapa yang keluarga ramai, atau selalu buat majlis.. bolehlah beli yang paling besar ni namanya Metro. Tangki lebih 20 Liter der!





 Tahukah anda mesin penapis air Coway hanya satu-satunya mesin yang mempunyai 3 suhu dibandingkan jenama lain. Maksud saya, anda boleh menikmati air bersih tanpa klorin, karat, bakteria dalam 3 suhu iaitu suhu biasa, panas, dan sejuk. Sejuk airnya sama macam kita letak air dalam peti ais. Panas airnya berasap-asap. Best giler. Bila bancuh susu anak seminit je! Bila suami mintak buatkan air seminit je dah siap! Saya yakin siapa-siapa yang ada mesin penapis air Coway ni akan berasa sangat seronok dan bahagia terutama ibu-ibu yang menguruskan rumahtangga dan anak-anak. Itulah yang saya rasakan.


Ok. Selesai cerita bab mesin. Sekarang saya ada berita baik buat anda. Saya telah "kawtim" dengan seorang Health Planner Coway ni, bahawa sekiranya mana-mana pengunjung Sebatang Jarum Emas ingin membeli mesin Coway maka dia berhak mendapat diskaun 10% sekiranya dia membeli cash dan memberi kod "Sebatang Jarum Emas" kepada Health Planner Coway ini. Anda boleh membuat pilihan mesin mana satu jadi pilihan anda. Coway juga menjual mesin penapis udara inshaAllah saya akan kongsikan kemudian.

Sekiranya anda tidak mahu membeli cash, wahai pengunjung yang dikasihi, anda boleh juga sewa-beli dan sekiranya anda memberikan kod "Sebatang Jarum Emas", anda akan mendapat free gift!! Ya! hanya anda sahaja yang dapat!         

Untuk maklumat lanjut, sila pergi ke       http://sayapilihcoway.blogspot.com/           

     
 Izzat Adnan - 0137489341






Ingat kod anda!


Teruskan kesetiaan anda bersama SJE
  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP