Related Posts with Thumbnails

Thursday, July 31, 2008

Malaysian Grid for Learning (MyGfl)

www.mygfl.net.my

Website MyGfl ni sangat berguna. Kat sini ada banyak nota jahitan yang ringkas dan mudah difahami. Nota jahitan yang disediakan mengandungi gambarajah untuk memudahkan pemahaman. Saya buat cheongsam dan seluar panjang wanita dengan merujuk nota2 dan tutorial kat sini. Nota-nota yang disediakan termasuk:

- Jahitan seluar panjang pinggang bengkok berplit dua
- Kusyen segiempat
- Kusyen manggis
- Baju Melayu cekak musang
- Jahitan Cheongsam
- Jahitan Kebaya moden leher V dan kain selisih
- Kusyen bunga
- Blouse
- Asas jahitan
- Seluar panjang wanita
- Kusyen bulat
- Jahitan langsir biasa
- Jahitan langsir victorian rosette
- Jahitan langsir kerang
- Jahitan Kemasan leher: jahitan pucuk rebung
- Jahitan kemasan leher: Jahitan mata lalat
- Jahitan langsir kipas
- Jahitan Kemasan Leher: jahitan karipap
- Jahitan Langsir Royal Scallop
- Tuala dapur
- Curtain heading style
- Spring Bouquet design Symbol chart
- Langsir Box Pleat
- Basic Knit Instruction

* Nota2 ini hanya boleh dibaca oleh ahli MyGfl. Oleh itu, anda perlu mendaftar dulu sebagai ahli MyGfl. Jangan risau, pendaftaran adalah PERCUMA. Setelah itu, bolehlah mendapatkan nota-nota jahitan di sini

Saya juga menggunakan buku 'Panduan membuat pakaian' karya Mariam Abu Bakar sebagai panduan.

5 comments:

Izat Tarmizi Tuesday, August 05, 2008 11:14:00 AM  

xminat menjahit..ahahaha

Nur Tuesday, August 05, 2008 2:59:00 PM  

hahaha..

nor akmal Sunday, November 30, 2008 11:29:00 PM  

dah try tengok web ni.. x jupe pun. web ni mcm dah tak wujud je

Nur Solehah Monday, December 01, 2008 12:07:00 AM  

ermm tula.. sebelum ni pernah jugak jadi camni tapi lepas tu ada balik.. tapi kali ni.. macam.. dah hilang terus je.. musykil jugak..

zulfukar abdullah Monday, July 30, 2012 9:34:00 PM  

SAYA BERMINAT MENJAHIT DAN INGIN BELAJAR MENJAHIT,TOLONG BANTU SAYA UNTUK BELAJAR MENJAHIT.EMAIL SAYA:zulfikarabdullah68@yahoo.com

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP