Related Posts with Thumbnails

Tuesday, July 15, 2014

NV950e dan 3034d

Assalamualaikum,

Lama sudah tidak update post di blog sebatang jarum emas ini. Apa perkembangan terbaru saya? Aktiviti menjahit kurang, maklumlah sudah tak ambil tempahan seperti sebelum kahwin dulu. Tetapi minat masih tinggi cuma komitmen membatasi.Baru-baru ini, Alhamdulillah syukur kepada Allah, saya telah membeli mesin jahit Brother NV950 dan 3034d (jahit tepi). Memang satu keputusan yang agak sukar bagi saya memandangkan sebelum ini saya tak pernah berangan untuk memiliki mesin jahit sulam. Tiba-tiba saja peluang itu datang dengan tiba-tiba.

Ini dia NV950, saya belum habis godeh lagi mesin ni, so tak boleh nak cerita banyak. InshaAllah bila godeh nanti saya update.



Ini pula 3034d, Alhamdulillah mesin ni memang best.boleh jahit tepi biasa dan tepi halus. Jahit tepi halus tanpa perlu menukar tapak. Hanya perlu tukar setting dan tanggalkan satu besi berbentuk L and then you are good to go. Oleh kerana mesin ni portable, jangan pula berharap ianya laju seperti mesin industri.





Sekian dulu.

12 comments:

Aizura Wednesday, July 16, 2014 9:08:00 AM  

berapa harga mesin jahit tepi yg awak beli tu? sy ada survey kt kedai brother, dia letak harga rm1299. :)

Solehah Thursday, July 17, 2014 11:19:00 AM  

Aizura, oleh kerana waktu saya beli ni nv950 ada prosmosi RM2000. jadi bila saya beli dua-dua mesin ni saya mintak diskaun untuk 3034d kat tauke tu, RM2000(nv950) + RM1100 (3034d) = RM3100. kedai di skudai.

Aizura Friday, July 18, 2014 2:27:00 PM  

oo.. terima kasih sharing info. saya kat Kulim.

bunga matahari Sunday, July 20, 2014 9:33:00 AM  

lama dah survey mesin sulam n mesin jahit tepi tu.. jangan lupa update hasil mesin sulam tu ye.. nak tahu kualiti sulamannya.
pernah baca review tapi katanya kualiti kurang sikit.

Solehah Thursday, July 24, 2014 1:16:00 PM  

bunga matahari,

mesin jahit tepi tu berbaloi-baloi. mesin sulam tu dgn harga rm2000 sepadanlah dengan kualiti jahitannya. kalau naklagi berkualiti boleh beli yg rm7000+ atau rm 15k++ memang berkualiti. hihi. awak duduk mana? sebab di tempat saya ada promosi rm2000 sampai sebelum raya. kalau lps raya harganya balik asal iaitu rm4k+

Anonymous Sunday, October 26, 2014 10:19:00 AM  

area skudai tu kat mna ye?

Anonymous Tuesday, November 25, 2014 5:42:00 AM  

salam.puan, boleh ke saya guna khidmat jahitbtepi tudung labuh ari puan? berapa rm ya utk sehelai tudung labuh?terima kasih

ena, wassap/sms 0197696989

Twinseera Wednesday, December 24, 2014 8:42:00 PM  

As salam....apa setting yg biasanya ok tuk jhit tepi biasa n jhit tepin tudung. TIA

Solehah Saturday, January 17, 2015 12:53:00 AM  

Minta maaf, saya baru baca comment. Puan anonymous, setakat ni saya tak ambil tempahan jahit tepi. Hanya pakai untuk sendiri saja.

Eina Esya Wednesday, January 28, 2015 2:25:00 PM  

bestnye.. untuk buat tepi mcm bawal ruffle tu blh gak ke??

Solehah Monday, February 02, 2015 11:10:00 AM  

boleh jugak Eina Esya

Anonymous Thursday, October 08, 2015 3:04:00 PM  

Mesin jahit tepi tu boleh jahit tepi tudung yg berombak tu tak?
Ada tak contoh yg akak dh buat?

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP